swedishturks.blogg.se

Happy is he who says, "I am a Turk" - Atatürk

Under The Sun

Kategori: Allmänt

... where we belong!
Ja hörrni, imorgon smäller det! Har inte hunnit packa, men det fixar vi ikväll! Börjar bli taggade nu, sola och bada i piña colada, och vila förstås.
Ha ett riktigt härligt lov! När vi kommer hem har vi förhoppnings mycket uppdateringar till er.
Hejdåå!

25 C och sol till helgen!

Kategori: Allmänt

Gissa vad som händer om två dagar guys?! Woho! Måste börja packa idag, men vet inte riktigt vad vi ska ta med. Tänkte i alla fall lämna några klänningar där, för vi lär ju inte behöva dom i vinter här i Sverige. Till helgen ska det bli 25 C och sol, så de är väl bara på med flip-flopsen och dra till la playa. På fredag ska vi också träffa vår vän Hidayet så Caroline kan få tillbaka sin iPhone som blev stulen i somras. Äntligen slipper hon sin gamla Sony Ericsson som är en (nästan) stenålderstelefon.
Vad säger ni om bilden? Jag skulle gärna ta en cola med Yusuf på!
Ha en bra dag!

Turkish (Kurban) Bayram

Kategori: Allmänt

Igår startade en av de största högtiderna inom det muslisma året, bland annat Turkiet, nämligen offerhögtiden, eller med andra ord, (Kurban läggs till i Turkiet) Bayram. Under en vecka så hålls de flesta banker och till och med vissa restauranger och affäere stängt, och många turkiska familjer väljer att åka och besöka släkt och vänner.
Familjer som har råd brukar offra ett djur, oftast en get, ko eller ett får, och det viktigaste är att köttet kommer att delas med dom som lever i sämre förhållande än sig själva. Ibland skänker man istället pengar till dom som har det sämre.
İyi Bayramlar kan man lyckönska Turkarna!
                               
                                
 
 
 
                       
 
 

Final countdown

Kategori: Allmänt

Vill bara önska alla en trevlig kväll! Tio dagar tills vi åker, tjoho!

İyi Geçeler! - Godnatt!

Grammatikböcker

Kategori: Allmänt

Hejsan! Förra helgen när vi var och hälsade på vår farmor, så gick vi till ett rum där man kan lämna och hämta grejer, och gissa vad vi fann då?! Två turkiska böcker om grammatik!! Helt otroligt! Tror man inte på ödet så börjar vi tamigtusan göra det nu! Vad är oddsen att hitta dessa två kanonböcker som någon har lämnat där?
Nu gäller det att lära in sig lite så att vi kan försöka kommunicera mer med turkarna där nere!
 
Dagens citat:  Ağzını açacağına gözünü aç! - Stäng munnen och håll ögonen öppna!
 
 
                            

Projektarbete om Turkiet

Kategori: Allmänt

En rolig grej i skolan som händer just nu, är att jag (Caroline) har sitt tredjeårsprojekt att skriva, och vad skulle jag skriva om, om inte Turkarna? :) Så jag började med mitt intro (väldigt kort hittills), men det vore roligt att höra er respons på det! Så om ni skulle läsa detta introt på en bok, skulle ni vilja läsa vidare, eller slänga boken i soptunnan? (Förresten så är den på engelska, så då får ni träna lite på era språkkunskaper så att ni klarar er i Turkiet när ni åker dit! Inte för att dom alltid är så bra på engelska...hehe..
 

Imagine your dream life. It might be a one-week skiing trip to the Alps, or a discovery tour in Australia, or maybe just a relaxing charter trip in Thailand. However, regardless of what you will select, your dream life will out of blue be over, and you have to return to your normal life.

But what if you had another choice? If you could chose to live your dream life, not only for a week, would you do it?

Somehow, today I am rapidly moving towards a life I’d never imagined a couple of years ago. A life in a dream world. A happy life. A life in Turkey. 
 
 
 

Två veckor kvar!

Kategori: Allmänt

Idag vaknade vi med glatt humör, för gissa vad? Vi åker till vårt kära Turkiet om 2 veckor! Snart så är vi bland palmerna igen. Den här gången ska vi bara ta det lugnt, och vila ut eftersom våra "hektiska" liv med skola och allt tar upp så mycket tid och energi.
Och förresten, kolla in vädret som vi kommer att få "stå ut med"! 29 grader blir det i helgen, så vi hoppas att det håller i sig. Ha en bra dag i något kallare Sverige!