swedishturks.blogg.se

Happy is he who says, "I am a Turk" - Atatürk

Lite bilder!

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Här kommer lite bilder från Alaiye Kleopatra hotellet i Alanya för ca 2 år sedan. Fin tid hade vi där.
Med de hälsar vi godnatt!

Nya mobilskal

Kategori: Allmänt

Hej!
Vad tycks om våra nya mobilskal? Inte så dumma va? :) De ska minsann kommas till användning!
Ha en trevlig helg!

Turkiska tur-ögon

Kategori: Allmänt

Visst har de flesta hört talas om och sett de omtalade smyckena med turkiska tur-ögonen? Riktigt tjusiga, och de säljs nästan överallt för ett ganska så billigt pris. Det finns många olika modeller, och något som passar för alla!

Hello sunset!

Kategori: Allmänt

Good evening sunshines!
25 grader varmt såhär på kvällskvisten låter inte så dumt va? For your information, det är bara 24 dagar kvar till vi åker, wiho!
I helgen börjas packningen, den här gånger tar vi bara med lite småsaker till lägenheten, exempelvis en härlig strandklocka som ska hänga i vårt rum. Sista spurten i skolan nu, om tre veckor har vi sommarlov!!
Godnatt kära läsare!

22 grader på kvällen!

Kategori: Allmänt

Vill önska er godnatt från det 22-gradiga Alanya! Hela veckan kommer bli solig, med ca. 30 grader varmt! Hoppas havet har värmts upp tills vi kommer dit i juni!
Trevlig kväll!

Baby i Turkey

Kategori: Allmänt

Tyckte att det här skämtet var lite roligt..! Godnatt :)

För två år sedan..

Kategori: Lägenheten

Såg det ut såhär! Inga möbler, ingen lägenhet, ingenting! Bilderna nedan är tagna när vi åkte till Alanya på visningsresa för ungefär två år sedan. Detta var den bästa lägenheten vi hittade (av tio stycken som vi åkte runt och kollade på!).
Allt som finns på bilderna och lite till ingår, såsom pingisbord, inom-och utomhuspool och ett litet gym.
Ha en toppendag i solen!

30 dagar kvar!

Kategori: Allmänt

Såhär länge har Caroline och hennes kompis Elin väntat på att få åka själva till Turkiet! Men nu är det inte långt kvar, 30 dagar går snabbt, och växling av pengar, planering och packning måste vara klart tills dess. Tio härliga dagar får vi bo ensamma, sedan kommer Charlotte och mamma, och vi är där ytterligare ett par veckor! Det kommer bli så underbart! Hur ser ert sommarlov ut? Är det någon som ska utomlands, och kanske till och med hälsa på oss och turkarna?
Ha en fortsatt fin dag!

Tröttsam shopping

Kategori: Alanya

Efter en heldagsshopping i Alanya är man heeelt slut! Efteråt är det skönt att hoppa i poolen eller havet och svalka sig. Eller så gör man som Caroline, och tar en tupplur i en affär (kolla bilden nedan!). En solfjäder kan också vara kul att ha, och en sån kostade inte mer än 10 kr när vi var uppe på kale-borgen!
Två vackra bilder tänkte vi i alla fall bjuda på!
Godnatt!

Kameler på stranden

Kategori: Allmänt

Hejsan!
Slänger in en fin bild på en kamel (tror den hette Ali Baba) från förra sommaren. Ni som är djur-rädda bör kanske vara på sin vakt, men vet aldrig när ett två-puckel-djur strosar förbi era fötter på stranden!
Ha en trevlig kväll!

Jasmine Restaurant

Kategori: Restauranger

Hej alla glada! Hoppas ni har hunnit njuta av solen lite nu här i Sverige. Kan berätta att det har varit regn-och åskväder i Alanya de senaste dagarna! Men tydligen behövdes de, eftersom de har varit så höga temperaturer. Det förväntas bli en riktigt varm sommar i Alanya, och de varnar till och med för vattenbrist.
I alla fall, förra sommaren när vi var där så bestämde många från vår lägenhet att gå ut och äta tillsammans. Det blev en mysig restaurang lite längre in i Mahmutlar, som heter Jasmine. Där satt vi, ca. 20 pers, och åt god grillad mat, och lärde känna varandra lite bättre.
Maten och personalen var toppen, och ett plus i kanten var att de hade lite underhållande dans (som många restauranger brukar ha), och lite annat skoj mot kvällsningen.
Väldigt mysig restaurang som kan vara värd att prova.
Godnatt på er!

Saphir Hotel

Kategori: Alanya

Vår kompis Hidayet jobbar på ett hotell som heter Saphir och ligger i Alanya! Vi vet inte så mycket om det, men han har sagt att det ska vara bra, så de kan vara ett alternativ att bo på kanske!
Ha en bra kväll!

Där palmerna bor

Kategori: Allmänt

Tjena!
Drygt 40 dagar kvar, sen är vi "hemma" igen. De är faktiskt så att man tänker på det varje dag, oftast på bussen sitter man och drömmer sig bort!
Och vem älskar inte palmer? Underbara träd! En annan rolig sak vi fick höra idag, var att vissa av våra Turk-kompisar på Facebook lägger till våra Svenska vänner. Sorry om ni tycker det är jobbigt! Such is life..