swedishturks.blogg.se

Happy is he who says, "I am a Turk" - Atatürk

Att göra på flyget

Kategori: Allmänt

*Räkna personer som ser ut som kändisar.
*Härma personalen
*Starta en vandringsägen.
*Justera ryggstödet hela tiden
*Kasta jordnötter och låtsas som ingenting
*Rulla ut toaletttpapper i planet
*Gör vågen
*Artikulera ordentligt
*Berätta en fiskehistoria
*Försök sväva
*Praktisera voodoo
*Tala engelska med överdriven fransk accent
*Ställ frågor högt till dig själv
*Lämna ett meddelande på toalett spegeln.
*Starta ett rykte.
*Lek charader.
*Räkna ut pi
*Kör ett gympapass
*Be om någons telefonnummer
Där var ett gäng saker man kan göra under den trista resan utomlands. 
Ha det så bra!

Boat tour

Kategori: Allmänt

 
 Som ni kanske redan vet så kan man ta båtturer i Alanya. Man kan välja om man vill åka och se sevärdheter, eller helt enkelt bara en partybåt, där man dansar, har kul, och om man vill kan man såklart sola.
 Förlåt för dålig uppdatering btw, men eftersom Caroline fyllde år har vi varit lite upptagna med annat skoj.
Men ha det så bra! 
 

Regnigt värre

Kategori: Allmänt

Hejsan svejsan!
Under resten av veckan ser det ut att komma en hel del regn i Alanya, men ändå håller sig temperaturerna uppe i 16 grader. Vi tycker att det känns som att det faktiskt regnar ovanligt mycket där nere vid den här perioden, då när vi var där över nyår för två år sen (blir det va?) så hade vi sol varje dag förutom en dag, och det var nyårsdagen som regnade, men det gjorde ju inget för då var vi lite trötta ändå.. Hmm, undrar om växthuseffekten kan ha med saken att göra?
Anyways, uppdatering kan bli lite dålig nu under helgen då Caroline fyller 18 (party party!) så vi ska ta och fira henne ordentligt, men vi gör så gott vi kan ändå!
Ha en trevlig kväll!

Basic Turkish - bra att kunna

Kategori: Allmänt

Tänkte ha en lite lektion på bra-att-kunna-fraser när man åker till Turkiet:
(Det som står i parentesen är hur man uttalar ordet!)

Merhaba - Hej (Merhabba)
Günaydin - Godmorgon (Gyynajden)
İyi günler - Goddag (ii gyynler)
İyi akşamlar - Godkväll (ii akshamlar)
İyi geceler - Godnatt (ii getcheler)
Güle güle - Hejdå (gylle gylle)
Lütfen - tack eller "please" (lytfen)
Teşekkür ederim - Tack (teshecku-äderem)
Hoş geldiniz - Välkommen (hosh geldinis)
Nasılsın? - Hur mår du? (Naselsen)
Cók İyiyim, teşekkür ederim! - Mycket bra, tack! (shock iyiim, teshecku-äderem)
Evet - Ja (evet)
Hayır - Nej (hajir)
Yok - nej "slang" (jååck)
Cók güzel - mycket vacker (shock gusell)

Det får räcka för den här gången!

Lilian Restaurant - "Flamenco"

Kategori: Restauranger

Tjenixen!
I Mahmutlar så fanns det en restaurang/bar kallad Lilian som vi gick till ett par gånger. Super mysig & trevlig personal, men det roligaste, de hade två sköldpaddor där! Dom hade inga namn då vi var där, så vår mamma döpte dom till Sam (vilket passar bra på en sköldpadda) och Mr. Big (till den större). Så gången efter vi besökte restaurangen kom en av personalen (som ägde sköldpaddorna) ihåg namnen, vilket var jättekul! Dock så har restaurangen numera bytt namn till Flamenco, men lika trevligt är det där för det, så i brist på matställen så rekommenderar vi att ni tar er dit!
Godnatt till er alla!

(Obs. Vi var inga vidare fotografer på den tiden, så vi har nog inga foton därifrån tyvärr..)

Dimcay floden

Kategori: Sevärdheter

Uttalas ~Dimchai, och är en flod att besöka om ni befinner er i Alanya. Den ligger endast ett par km ifrån Alanya centrum. Här sitter man i små flottar som flyter på det iskalla, klara vattnet som kommer från taurusbergen. En mycket speciell och miljö, med vattenfall som utsikt.
Härlig och avsvalkande utflykt en varm sommardag som inte alls kostar mycket (någon liten summa för inträde), dock kan maten vara en aning dyrare, men inga jättesummor här inte!
Ha en fin dag!

Hey Hey Alanya

Kategori: Allmänt

Hej på er! 
Här kommer en härlig video som sammanfattar underbara Alanya! Se till och kika in den!
Ha en awesome kväll!

Instabilt väder

Kategori: Allmänt

Sorry, har inte hunnit blogga idag..
Vädret i Alanya ser ut att vara lite mer instabilt nu nästa vecka, sol en dag, regn en dag, men inga temperaturer under 15 grader! (Men lite regn skadar väl aldrig..)
Godnatt på er alla!

Taurusbergen

Kategori: Sevärdheter

Morsning!
Förra sommaren när vi var i Alanya åkte vi med vår granne (från lägenheten) på en utflykt upp i Taurusbergen, vilket var väldigt mysig och trevlig upplevelse som starkt rekommenderas av oss! Vi började med att hyra en bil för ett rimligt pris (inte för dyrt alltså!), som vi sedan körde upp i de 3500 m höga bergen med en häftig utsikt över stora delar av Alanya. Vi stannade till vid ett litet kafé (som det finns en del av på vägen), och tog några foton. Nästa stopp blev ett gammalt danspalats (bilden med den gamla "scenen"). Sedan när vi kom lite högre upp stannade vi till vid ett "fik" där vi fick en härlig frukost med nötter, bröd och frukter samt färskpressad apelsinjuice, super trevliga personer som ägde stället. Vi fick till och med en liten privat rundtur där de visade var de fick allt de serverade ifrån, bl.a. jätte-vattenmelonen som ligger på marken, vindruvorna och den ovanliga frukten som hålls i händerna. På plats såldes också en del väskor, strumpor, sjalar med mera, av det mycket vanliga turkiska materialet (vet ej vad det heter).
Här följer en massa foton som ni kan kika in.
Ha en super trouper dag!

 

New Home in Turkey is coming to Sweden!

Kategori: Allmänt

Heej!
Som titeln lyder, så kommer mäklarfirman som vi köpte vår lägenhet ifrån till Stockholm den 9-10 februari i Globen! Så om ni är intresserade så föreslår vi att ni går dit och frågar ut de på alla möjliga frågor man kan ha!
Ha en trevlig kväll hörrni!

LÄNGTAN

Kategori: Allmänt

Ibland får man en sån där superkick så man börjar längta jättemycket tillbaka till värmen! Jag fick en sån nu! Men det är ju faktiskt bara runt 70 dagar kvar, sen är vi tillbaks! Här kommer några mysiga bilder som vi kan njuta av i vinterkylan.
Ha en fin dag!

 

Succéserien "Lögnen"

Kategori: Allmänt

Hejsan svejsan!
För er som missat, så har en den turkiska thrillerserien "Lögnen" börjat sända på SVT2, varje vardag kl. 19:30.
Handlingen kretsar kring gifta paret Aylin och Selim. Selims plan kraschar på väg till Frankfurt, vilket raserar tillvaron för Ayling. Snart visar det sig dock att Selims namn inte fanns med på flygbolagets passagerarlista.
Vi tycker att den är värd att kolla på, så kika gärna in den och dela era åsikter med oss!
Godnatt på er alla!

Turkiska Liran

Kategori: Alanya

En Turkisk Lira (TL) är värd 4 SEK, så det är ett enkelt system att räkna med, en 50-sedel blir alltså 200 Kr. Men man bör vara vaksam för att inte bli lurad och få tillbaka den gamla liran, som hade många fler nollor än dagens, när man handlar något. Vi har aldrig varit med om detta, men har hört talas om folk som blivit lurade. Så var försiktiga om någon ger er sedlar med 5 nollor eller mer. Som tur är, är det väldigt ovanligt.
Godnatt på er!

Vackra kvällsbilder

Kategori: Alanya

Heey there!
Hoppas ni alla mår bra, vi mår prima.
Har inget speciellt att säga idag, så ni får ett par bilder på Alanya under kvällstiden.
Ha en härlig kväll!

Skaffa stort umgänge i Turkiet

Kategori: Alanya

Ladies and gentlemen..
Hoppas ni har haft en bra dag, tänk på att det inte är många veckor kvar tills sportlovet!
Förövrigt så har vi fullt upp i plugget, för Charlotte är det ju snart dags att välja gymnasium, och hon tror redan att hon har bestämt sig (för Djurgymnasiet).
I Alanya är vädret ganska ok just nu, 15-18 grader och sol, dock lite regnskurar här och var.
Vi kom och tänka på en sak här om dagen. Man lär ju känna folk väldigt lätt där nere, eftersom de flesta är så pass pratglada, så om vi räknar med alla som vi kommer ihåg och som kommer ihåg oss så är det säkert uppåt 50 personer! (Varav hälften är vi vänner med på facebook typ, hehe). Så känner ni er ensamma så varför inte hitta en Turk att snacka med, det kan vara skitkul! Det kan också vara bra att ha kontakter där nere om man tänker besöka stället igen, så att de kan rekommendera utflykter med mera till er.
Ha en fortsatt bra dag, slänger in två bilder över havet/kusten!

Sunny restaurant - Simarik dansen

Kategori: Restauranger

Godmorgon läsare!
Här får ni en mysig video från restaurangen Sunny i Mahmutlar, när de dansar till en känd låt kallad Simarik av artisten Tarkan. Vi kan redan lite av stegen, så lär er den ni också! Det känns så turkiskt så det är inte sant! 
Ha en fin söndag! 
 

Pegasus World

Kategori: Resan

Ja, Pegasus World var ett hotell som hette duga. Ett 5-stjärnigt hotell med en enorm pool, massa roliga faciliteter samt havet endast ett par meter ifrån. Vår familj och vi har besökt Pegasus två gånger (bara för att vi tyckte det var så underbart första gången!), år 2006 och 2007. Hotellet har allt vad alla hotell har, plus lite mer. Den omtalade poolen täcker en otroligt stor mark, och jag tror faktiskt inte ens att vi hann se hela under veckorna som vi var där. Super häftig upplevelse. Pegasus World ligger i staden Side, ungefär en timme från Antalya. Om ni vill åka på en resa och bli förbluffade på hur fantastiskt ett hotell kan vara, för inte ett alldeles för dyrt pris, rekommenderar vi starkt att ta er dit. Vi har sagt att vi måste också åka dit en gång till innan vi dör, och det tänker vi tamigtusan hålla!
Att vi älskar Turkiet märker ni nu att det började redan vid tidig ålder.
Ha en super dag!

(Obs. Sorry att bildkvalitén inte är den bästa, fick googla bilder eftersom ingen av oss var någon vidare fotograf på den tiden)

Vilket flygbolag?

Kategori: Resan

Kvällsning frälsning på er alla, äntligen helg, tjoho!
Tänkte ge lite tips på flygbolagen som vi brukar åka med, alltså reguljärflygen. Först brukar vi gå in på flygresor.se , eftersom de jämför priserna väldigt snabbt och effektivt, och de brukar alltid sluta med att vi flyger med antingen Pegasus Airlines (flypgs.com) eller Turkish Airlines (turkishairlines.com). Åker man på charterresa så finns det många resebyråer att välja mellan, men vi har tidigare åkt med Solresor, vilket vi tyckt har funkat alldeles utmärkt, men Fritidsresor, Ving, Airtours, Apollo, Detur med flera har säkerligen fina resor att erbjuda också.
Ha en super awesome kväll!

De två stränderna

Kategori: Alanya

Halloj!
Alanya (som ni kanske vet) har två stränder, som båda är mycket älskade av både turister och lokalbefolkningen.
I väster ligger den omtalade Kleopatrastranden (3 km lång), och brukar ibland ha höga vågar och neråt av en härlig sandstrand. På andra sidan borgen ligger Östrastranden (ca. 17 km lång), som är lämpligare för barn då den är mer långgrund (på många ställen). Det kan också finnas en del klippiga berg på den östra stranden om man fortsätter en bra bit öster, men många hotell har sin egna stränder stenfria!
Vår lägenhet ligger vid östrastranden, och vi har hittat vår stamplats där vi alltid ligger och solar på.
Bilderna nedan är från Kleopatra stranden!

Fina foton vid solnedgången

Kategori: Alanya

Ni som har varit vid medelhavsländerna, kanske Turkiet, vet att på kvällskvisten när solen just ska gå ner så är det många som tar en massa fina foton vid stranden. Det kan se ut som om man håller i solen, eller bara står framför den med ett vackert kvällsljus. Oavsett vad, så är solnedgångar ett måste i Alanya. Det är supermysigt att vara på stranden tills solen går ner, och säga tack och hej för den dagen. Men tänker man ta foton så får man vara ganska så kvick, eftersom inom en kvart så är solen bakom horisonten, även då det är ljust en stund till innan den mörka men varma natten välkomnas.
Ha en trevlig kväll, godnatt!

Välja hotell

Kategori: Allmänt

Hej på er allihop!
 
Det finns enormt många hotell att bo på i Alanya, och man får ta reda på själv vad man är ute efter och vill ska vara tillgängligt i hotellområdet. De allra flesta gånger vi har bott på hotell på solsemestrar så har vi valt att ha all-inclusive, så att vi inte behöver ha med extrapengar för mat och dryck. Sist vi bodde på hotell i Alanya var ett par år sedan, och då bodde vi väldigt centralt, på ett hotell som hette Alaiye Kleopatra. Det var supernära till både stranden och centrum, och alla som jobbade där var väldigt trevliga. Men sen finns det säkert tusentals andra lika bra hotell att bo på. Som sagt får man ju välja vad man vill ska vara tillgängligt, t.ex. nära till stranden eller kanske en tennis/golfbana i närheten. Det finns säkerligen något som passar för alla, så det är bara att kika runt lite så hittar ni nog er favorit.
Ha en fortsatt bra dag!
(OBS. inget foto här nedan är på Alaiye hotellet!)

Prutning

Kategori: Allmänt

Tänkte ge några tips som är bra att veta när det kommer till prutning! 
Här är sex bra tips som gör att du blir en proffessionell prutare i framtiden!
 
1. När du hittat en vara du vill ha, se inte för intresserad ut. Säg inget till ägaren av varan att du rest över 5 kontinenter och sju hav i jakt på en precis sådan…
 
2. Innan du frågar vad varan kostar, bestäm själv hur mycket du kan tänka dig att ge för varan.
 
3. Låt ALLTID affärsägaren lägga det första budet. När han sagt sitt pris höjer du på ögonbrynen och ser chockad ut. När du ”hämtat” dig lägger du ett motbud som är minst hälften så lågt! Han/hon kommer sedan spela förolämpad, och fråga dig om du är galen. Låt dock inte detta skrämma dig, det är en del av "spelet".
 
4. Har du en kompis eller partner med dig ser du till att denne spelar med i ditt prutande, gärna genom att dra i din arm och visa att ni ska gå, samtidigt som han/hon påpekar att priset är för högt och inte värt det.
 
5. Om förhandlingarna om priset inte riktigt går din väg och du inte får det pris du vill ha, lämna butiken. Men gör det först när du börjar närma dig ett pris du kan tänka dig för varan. Gå sakta men säkert ifrån butiken, han/hon kommer då ropa ett slutgiltigt bud till dig som förhoppningsvis är ett pris du kan tänka dig. Skulle planen gå i baklås och han låter dig lämna butiken utan ett slutbud är det bara du återvänder lite senare. Det sista budet mellan er kommer fortfarande kvarstå.
 
6. Ha aldrig dåligt samvete för att du prutar. INGEN skulle någonsin sälja något till dig om dom går i förlust. 
 

Godnatt - Iyi geceler

Kategori: Alanya

Good evening ladies and gentlemen!
Hoppas ni alla har haft en bra dag. Imorgon ska vi försöka hinna med ett inlägg om prutning, och tips och råd ni kan ha med er på resan. Det här får endast bli ett kort inlägg, vi ska lägga oss tidigt, är supertrötta.
Iyi geceler! ("ii getchelär" - godnatt)

Bira Bira Bira Bärs Bärs Bärs!

Kategori: Allmänt

Hej kära ni! 
Nu börjar skolan igen, men vi ska försöka fortsätta uppdatera så mycket vi kan ändå. Kylan har nu dragit in över Alanya, och det ser ut att inte bli mer än 8 grader idag. 
Förra sommaren när vi var uppe på borgen (kalesi) fick vi syn på en skylt!
Som sagt så försöker turkarna lära sig svenska, och det första man bör lära sig är såklart "Bira bira bira, bärs bärs bärs".. 
Ha en fortsatt bra dag!
 

Utländska restauranger & barer

Kategori: Restauranger

Hej hopp! 
I Alanya så finns det ett flertal restauranger där alla anställda (och folket som kommer dit) pratar ett annat språk, ofta något från skandinavien såsom finska, svenska och norska. Det kan vara väldigt trevligt att prata sitt egna språk, samtidigt som det är svårare att prata privat när alla runtomkring en förstår. Vi var t.ex. på en restaurang/bar kallad Heikinbaari i centrum för något år sedan, där alla som ni förstår pratade finska. Det var dock lite pinsamt eftersom turkarna pratade bättre finska än vad vi gjorde, så vår mamma (från Finland) var den som fick sköta snacket, medan vi satt och nickade till mestadels. Trevlig kväll var det i alla fall! 
Ha en skön kväll hörrni! 
Heikinbaari i Alanya centrum 
 

Gold City

Kategori: Sevärdheter

Godmorgon! 
Ett par km uppåt vid taurusbergren ligger ett av de mest lyxigaste hotellen i Alanya, nämligen Gold City. Med utsikt över allt man kan tänka sig (havet, bergen, staden) så kan man också köpa sig sin egen bostad där, som det sägs att många kända personer har gjort. Det är ca. 3.5 km ner till stranden, men hela dagarna går det gratis bussar för hotellets gäster. Men om du bara vill ta dig en titt på hotellet, så kan man boka/få en egen rundtur på hotellets anläggning, där du får se vad dom har att erbjuda! 
 
 Ganska häftigt, eller hur? 
Från förra sommaren, när vi var där och kikade lite
Folk från många länder
En liten bit av utsikten

Det fartfyllda nattlivet

Kategori: Sevärdheter

Godkväll på er alla! 
Jag tror nog att de flesta har hört talas om party staden Alanya, men för de som inte har, så kan vi berätta att det är något av det häftigaste vi någonsin varit med om. Den Las Vegas liknande nattstaden har en hel del att erbjuda, för människor i alla åldrar! Massor av diskotek och barer med härlig musik är något som det finns gott om i centrum/hamnen området. Det finns allt från hög popmusik som får hela hamnen att gunga, till mysiga ställen med lugnare musik så att man kan sitta och prata samtidigt som ett bra live-band spelar härlig musik. De flesta diskoteken/barerna är gratis att komma in på, men många drinkar kostar som i Sverige (förutom deras egen alkohol som inte har importerats). 
Vi har själva har hittills besökt Klas Disco, Auditorium, Crazy Bull & Robin Hood, och redan nu har vi hittat våra favoriter! Charlotte älskar Klas Disco, som ligger i Mahmutlar och har öppet tak under sommarhalvåret, och spelar för det mesta tung disco-musik. Det är gratis att komma in på Klas. Caroline är den som mer föredrar Robin Hood, där det finns 3 våningar med riktigt bra musik på varje våning. Ovanför finns en fjärde våning med öppet tak där med, så att man kan känna den friska luften samtidigt som man hoppar upp och ner på dansgolvet. Det är också gratis att ta sig in på Robin Hood. Vår kära mor gillar mest Auditorium, ett av de diskoteken i Alanya som har öppet till den tidiga morgonen. Den ligger några km utanför centrum, men det går gratis bussar från bl.a. Bistro Bellman efter 03:00 (hem får man ta sig själv). På Auditorium kan man emellanåt välja att ta ett topp i den avsvalkande poolen, som också finns på plats där inne! Auditorium kostar ca. 70 SEK att komma in på, men då ingår också en drink! 
I hamnen innan 00:00 slaget så är det inte många discon som har öppnat (eller att det är mycket folk där inne), utan då sitter de flesta utanför och tar sig en drink under Happy Hour som pågår ett par timmar innan. 
 
Här nedan följer några förslag: 
- Klas Disco (Mahmutlar)
- Bistro Bellman (Centrum, hamnen)
- Auditorium (Ett par km utanför centrum) 
- Absolute nightclub (Centrum, hamnen)
- Robin Hood (Centrum, hamnen)
- Havana Night Club (Centrum, hamnen)
- James Dean (Centrum, hamnen)
- Istanbul (Centrum, hamnen)
- Hollywood (Centrum, hamnen) 
- Crazy Bull (Kestel, några km utanför centrum)
 
Trevlig kväll!! 
Utsikt över hamnen (eller också kallat Marinan)
Förberedelser för disco-time!  
En trevlig utekväll som slutade med att Charlotte hamnade i poolen (på ett disco) med kläderna på sig! Bilden tagen på Crazy Bull. 

The Red Tower

Kategori: Sevärdheter

Tjenixen!
Snart börjar skolan igen hörrni.. Trist... Men vi är glada för det, när vi kan tänka på Turkiet hela dagarna!
Just nu är det 16 grader och sol i Alanya.
Förresten så är det idag 20 dagar kvar tills Caroline fyller 18! Det firar vi med en fin bild över havet och The Red Tower som är ett annat känt turistmål, och ligger vid hamnen i Alanya centrum.
Ha en kanon dag!

Turkiskt te

Kategori: Alanya

Godkväll på er!
Det berömda turkiska teet är en riktig topp 10-poängare som dricks av både turkar och turister. Under sommaren och varma dagar bjuder många affärer på bazaarer på en välkyld kopp äppelte, och under vinterhalvåret så får man den uppvärmd. Det går också bra att köpa hem och göra eget te. Stark rekommendation när ni åker till Turkiet!
Godnatt!

Populäraste resmålet 2012!

Kategori: Alanya

Måste bara visa vad vi fick på e-mailen nyss!
Take care!

Fina tröjor och annat skoj

Kategori: Alanya

Hey good-looking!
I Alanya är shoppingen väldigt rolig, speciellt när man får chansen att pruta. Det finns hur många klädesaffärer som helst, där de säljer mycket klänningar, skor, väskor, badkläder, turkisk konfekt, te, med mera. Det är ju därifrån många väljer att köpa sina fake-märken såsom Converse, Gucci, D & G etc, och många gånger så är det faktiskt väldigt bra kvalité på dom. Bl.a. så brukar vi alltid köpa ett par Converse-skor när vi är där nere, och de har hållit jättebra, och har kostat en dryga 100 lapp eller ca. 25-30 lira (1 lira är ungefär 4 SEK). Så det är verkligen värt att ta en titt inom den marknaden, sen får man tycka som man vill om fakekläder. Roligt är det i alla fall att pruta! Vi köpte dessa två t-shirts när vi var i Alanya (för ca. 25 lira) på höstlovet, och vi gillar dom starkt!
Ha en superfin dag!

 

 

Det underbara havet

Kategori: Allmänt

Heey guys! 
Visst är havet helt underbart! Det spelar ingen roll var du befinner dig, bara det är nära vattnet. 
Alanya har ju över 300 soldagar varje år, och därför går havstemperaturen aldrig under 17 grader.  
Juni-augusti är de varmaste månaderna, och du kan räkna med över 30 grader varje dag utan några regnskurar, samtidigt som luftfuktigheten är ganska så hög. Under våren och hösten så är det ett något svalare, och kanske behagligare klimat (så du slipper de enormt höga graderna på uppåt 40-45). Alanya har det typiska medelhavsklimatet som flera andra länder också har. Det är en anledning till att mycket frukter och grönsaker inte kan odlas i Sverige, eftersom vi inte har rätt klimat. Palmer är någonting vi är lite halvt faschinerade av, och vi brukar faktiskt krama de när vi får chansen... 
 
Här kommer i alla fall några bilder från Alanya när vi var där under höstlovet! 
 
Massa barn älskar att leka vid stranden 
Caroline älskar havet! 
En vacker solnedgång

Manavgat utflykten

Kategori: Sevärdheter

Halloj!
Tänkte berätta lite om en dagsutflykt som vi gjorde förra sommaren, till en stad som heter Manavgat, ett par mil från Alanya. Det första bussstoppet gjordes vid en väldigt känd "turist" moské, som vi alla fick gå in och kika i. Precis utanför var vi tvungna att ta av oss skorna och låna en sjal eftersom man bör täcka huden när man går in i en moské. Därefter for vi vidare till båten som skulle ta oss till den mysiga Manavgat stranden, där det var sötvatten på ena sidan och saltvatten på andra. Vi stannade och åt lunch på båten, och seglade sedan vidare till det kända vattenfallet, där man kunde ta en massa fina foton samt smaka på den unikt goda turkiska glassen (som annars är svår att hitta). Vi slutade utflykten vid en väldigt stor bazaar där de hade allt från kläder, till smycken, till turkiskt te, och fina tyger med mera.
Det var en riktigt härlig heldagsutflykt som starkt rekommenderas! Den kostar ca. 200kr/person, och då ingår allt förutom vissa drycker.
Må så gott!

Svenskar, Finskar & Turkar

Kategori: Allmänt

Good morning sunshines!
Vi kom på en sak. Vi är ju faktiskt halv finnar, vilket betyder att med Turkiet som borde vi räknas som (enligt oss själva) 1/3-dels svenskar, 1/3-dels finskar och 1/3-dels turkar..(?) COOLT! Är det fler av er som har annat än svenskt blod i ådrorna?
Förresten så är matbilden från Alex Restaurant som ligger i orten Tosmur. (Vi lärde känna själve Alex på nyårsafton!)

85 dagar kvar och taggning!

Kategori: Alanya

Hej på er alla!
Idag är det 85 dagar kvar tills vi åker tillbaks till vårt kära Alanya, gud så vi längtar! Det är många som har frågat vad det är som är så lockande med Turkiet egentligen, och då svarar vi allt! Allt är helt underbart! Stranden, solen, klimatet, havet, människorna, maten, utsikten, nattstaden (party party) med mera! Tänk er att ligga på stranden, du lyssnar på härlig musik, känner att det blir lite för varmt så du går ner till havet och tar dig ett dopp i det blå. På kvällen går ni till en mysig restaurang, lyssnar på turkisk musik och äter riktigt god mat. En toppendag enligt oss!
Ha en trevlig kväll!

2013 och fint väder i Alanya

Kategori: Allmänt

Morsning korsning!
Hoppas alla hade en trevlig kväll igår, och är inte alltför trötta idag.
I Alanya ser veckans väder riktigt behagligt ut, runt 17 grader och sol!
Det får räcka för den här gången.
Ha en fortsatt fin dag!