swedishturks.blogg.se

Happy is he who says, "I am a Turk" - Atatürk

Sommar 2014 bokad

Kategori: Allmänt

En ny nedräkning har nu börjat! På ett sätt känns det som att 204 dagar är såå lång tid, men vi ska vara positiva, det kommer gå fort! Under tiden har vi ju massa roliga blogginlägg att göra. 
Vi har dock tittat lite på om man skulle ta en billig sista minuten resa under jul, men de verkar inte som om det kommit upp något bra erbjudande än så länge. Men vi får se. 
Kan tala om att det blir 22 grader och sol imorgon i Alanya, men man märker att temperaturen börjar sjunka långsamt. Den kallaste månaden är faktiskt februari, då det är ca 14-17 grader, och en del regn kan förekomma. Annars så är klimatet ganska behagligt året om! 
Caroline och två kompisar startar nästa sommarsemester i Alanya, med mycket sol, bad, och dans! 


PALMER!

Kategori: Allmänt

Man måste bara älska palmer! Varje resa så måste man nästan krama en palm. Har säkert tagit hundratals bilder på palmer i våra liv! 
Med det önskar vi godnatt! 




R4BIA

Kategori: Allmänt

Hej, hoppas allt är bra med er! 
Ville bara skicka en kvällshälsning, med en mysig poolbild från höstlovet. Poolen skulle kunna vara vårt..hmm.. 3de hem! På sommaren kan man vara i hur länge som helst, det går ju inte att tröttna!
Om ni inte ser vad Charlotte (till vänster) gör med händerna, så gör hon "R4bia" tecknet. Vi vet inte vad de betyder, men det är många turkar som har den som profilbild, så vi tänkte "varför inte gå runt och göra tecknet, så kanske någon förklarar för oss". Men nejdå, det verkar inte riktigt som om någon förstår den exakta innebörden. 
I alla fall, godnatt på er alla! 




Istanbul - 8 timmar

Kategori: Resan

Tjenixen! 
Hoppas ni mår bra, med oss är det fin fint! De är kul när folk kommenterar att man är brun, för själva tycker vi att vi knappt fick någon färg den här gången. 
I alla fall, på hemvägen så hade vi en 8-timmars lång mellanlandning i Istanbul, och från början trodde vi att det skulle bli riktigt jobbigt att vänta så länge. Vi hade eventuellt tänkt att hinna gå ut i själva staden så att vi kunde slösa lite tid där, men vår mamma mådde inte bra, så det får bli en annan gång. Istället utforskade vi flygplatsen ordentligt, så nu borde vi hitta riktigt bra där. Precis när man kommer ut från flygplatsen så står det alltid några turkar där med lappar som väntar på andra turister, så vi bestämde oss för att skoja till det, och skrev en lapp där det stod "aşkım" vilket är turkiska och betyder "min älskling"! Vi fick många glada blickar, folk skrattade åt oss och kommenterade och frågade oss vem vi väntade på. Men vi väntade ju inte på någon (haha!), vi ville bara att tiden skulle gå snabbare! Nästa gång funderar vi på att kanske skriva "Obama" eller den kända turkiska sångaren "Tarkan" på en lapp.. Vi får se! 
Kul hade vi i alla fall! 
Trevlig kväll! 

Turkisk bio

Kategori: Alanya

Hej allihopa! Vi och två turkar (Hidayet och Mert) var på bio i turkiet nu när vi var där under lovet. Vi såg en tecknad film som hette Gladyatör. Vi har ingen aning om vad den pratade om, men kul hade vi! Vi satt och skrattade väldigt mycket (och högt) så att folk skulle tro att vi förstod vad dom sa, men vi fattade faktiskt ingenting. Vi satt däremot och frågade våra turk-kompisar som vi hade med oss "What did they say now?" hela tiden, och till slut svarde de inte oss, utan bara skrattade. Ett äventyr var det i alla fall, och vi måste nästan ta och göra om det i sommar! Biografen var ganska liten (men det fanns flera salonger), och låg nära centrum Alanya. Om de är någon som vill gå på bion så rekommenderar vi just denna biograf, som heter Damlataş ÖRNEK Sinema.
Ha en trevlig kväll!
 
                                               
                                
                                 
                                
 

Wonderful trip!

Kategori: Alanya

Hej alla glada! Nu är vi hemma i Sverige igen, kom hem tidigt igår. Med väskorna nästan tomma åkte vi hem från 25 grader och sol till 5 grader och regn. 
Vi har haft en lugn resa, Caroline fick tillbaka sin bestulna mobil, tyvärr fanns inga bilder kvar.. Så vi tog nya såklart! Vi har solat och badat i vår iskalla pool, och i det varma havet. Under hösten är det inte så mycket turister där, vilket är jätteskönt, eftersom det blir så himla lugn atmosfär. Sen träffade vi också några turkiska kompisar, och pratade mycket turkiska med dom, så att vi kan lära oss mer. En eftermiddag var vi också på bio med två turkar. Det som är roligt är att dom dubbar alla filmer till turkiska (och har aldrig någon engelsk text eller så), så vi satt och störtskrattade när alla andra var tysta i salongen, och vi satt tysta medan alla andra skrattade. 
Det var i alla fall en rolig, mysig, och lugn resa, och ni kommer få läsa mer framöver om vad vi gjorde osv! 
Ha en trevlig kväll!