swedishturks.blogg.se

Happy is he who says, "I am a Turk" - Atatürk

En bild på oss!

Kategori: Allmänt

Godmorgon! 
Glömde visa en bild på oss, så nu får ni den. Detta var taget i Turkiet under höstlovet då vi var där den senaste gången.
Under hösten så är värmen i Alanya väldigt behaglig, ca. 25-30 grader. Havet var också helt underbart varmt! Det sägs faktiskt att havet är varmare under hösten än sommaren eftersom solen legat på så länge och värmt upp det enorma havet. Många turister väljer att besöka Alanya under höstlovsveckan istället för på sommaren (när Sverige brukar ha ganska varmt också). Alanya har över 300 soldagar per år. I januari och februari så är vädret som minst trevligt om man är ute efter varma, regnfria dagar. Det finns också en hel del turist attraktioner man kan besöka när man är i Alanya. Ett stort intresse hos många turister är Kale borgen, som visades på förra inlägget. Man kan välja att åka buss upp för de 5km kurviga backarna, men det är också trevligt att gå den vägen, eftersom det finns flera mysiga restauranger med en väldigt vacker utsikt. Väl uppe på borgen kan man betala en liten summa på ca. 40 SEK för att få komma in och titta runt, där det är lättare att ta en massa fina foton. Trevligt folk i Alanya kan vi garantera er året runt!
Ha en jättebra dag! 
(Caroline till vänster och Charlotte till höger) 

Kommentarer

  • Natta säger:

    Varför flyttar ni inte till Turkiet? vill ni inte? tacksam för svar! Kram på er! :)

    Svar: Vi har faktiskt funderat på att flytta dit på heltid när vi har tagit studenten. Charlotte satsar på att bli reseledare där nere, så vi håller tummarna för henne!
    Kramar!
    Charlotte & Caroline Berggren

    2013-01-02 | 18:02:50

Kommentera inlägget här: