swedishturks.blogg.se

Happy is he who says, "I am a Turk" - Atatürk

Underbar resa - som alltid!

Kategori: Resan

Hejsan svejsan!
Nu är vi alltså tillbaka till Sverige, härligt att komma hem till snö och kyla från värme och sol. Vi har haft de väldigt skönt med vädret, mellan 20-25 grader nästan varje dag, dock så regnade det och var mulet två dagar, så åker man vid påsk-tiden får man se opp för någon lite sämre dag.
Men bruna har vi blivit ändå, och badat i havet mycket också! Den här gången hade vi en del att fixa i lägenheten; vi köpte en byrå och en lampa, samt en spegel som levereras i sommar. Vi hade tyvärr lite problem med lampan, så vi fick åka tillbaks till möbelaffären för att få den fixad (nu står den på plats och är super fin!). Vi har köpt mycket av våra möbler från en affär som heter Enza Mobilya, och vi kan starkt rekommendera den! Superfräscha och fina möbler till oftast bra pris och kvalité.
Under resan blev vi också bra kompisar med vår vaktmästares barn/familj, så vi blev många gånger inbjudna på te hos dom. De ska man faktiskt veta om turkar, de har många gånger inte så mycket pengar, men ändå så är dom så himla generösa och bjuder på storfika flera gånger! Vi tänkte att vi ska ta med oss kläder/leksaker i sommar till dom, så att vi kan göra dom glada också.
Vi åkte in till Alanya centrum en dag och shoppade lite, bland annat några saker till vår hundvakt (om vi inte har nämnt det förut, så har vi en liten hund som heter Simba och är en blandning av Papillion, chinese powder-puff och chihuahua). I området Mahmutlar där vi bor, så har de också en tisdags-bazaar och en lördags-bazaar, där man kan hitta alla möjliga saker, och som till och med kan vara billigare än i Alanya centrum, så det kan vara ett tips om man inte vill åka ända in till stan, men ändå kolla på de långa gatorna med kläder, mat, och massa annat skoj.
Vi var på stranden varje dag som solen sken, och badade i de svala havet, dock var vi oftast de enda på stranden, förutom någon fiskare lite här och där. De är inte riktigt säsong ännu, men det går jättebra att åka dit redan nu! Solen är mycket stark, och vi har allt bränt oss en del på den resan.
Stora motorvägen Atatürk byggs om för fullt, och det kommer bli en fin strandväg till sommaren som leder bra mycket längre än innan (sist var det bara en grusväg, men en bild här nedan visar de nya "hyddorna" som nu finns tillgängliga lite här och var).
Kort och gott hade vi en riktigt härlig resa, och om ni inte har kikat in video-klippet på förra inlägget så rekommenderar vi att ni gör det, den sammanfattar vår resa väldigt fint.
På planet påväg hem så var det mycket turbulens i luften, många var rädda och började må illa, och sen mitt i allt så började en kör att sjunga någon kyrklig sång, vilket skrämde oss ännu mer! Men piloterna är ju vana med sådant väder, så man ska nog inte oroa sig, vi landade säkert och bra, fast var nästan en timme försenade.
Det får räcka för den här gången! Ha en bra dag!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: