swedishturks.blogg.se

Happy is he who says, "I am a Turk" - Atatürk

Manavgat utflykten

Kategori: Sevärdheter

Halloj!
Tänkte berätta lite om en dagsutflykt som vi gjorde förra sommaren, till en stad som heter Manavgat, ett par mil från Alanya. Det första bussstoppet gjordes vid en väldigt känd "turist" moské, som vi alla fick gå in och kika i. Precis utanför var vi tvungna att ta av oss skorna och låna en sjal eftersom man bör täcka huden när man går in i en moské. Därefter for vi vidare till båten som skulle ta oss till den mysiga Manavgat stranden, där det var sötvatten på ena sidan och saltvatten på andra. Vi stannade och åt lunch på båten, och seglade sedan vidare till det kända vattenfallet, där man kunde ta en massa fina foton samt smaka på den unikt goda turkiska glassen (som annars är svår att hitta). Vi slutade utflykten vid en väldigt stor bazaar där de hade allt från kläder, till smycken, till turkiskt te, och fina tyger med mera.
Det var en riktigt härlig heldagsutflykt som starkt rekommenderas! Den kostar ca. 200kr/person, och då ingår allt förutom vissa drycker.
Må så gott!

Kommentarer

  • Olivia säger:

    Haha fatta vad aendsjuk jag ee vill också!!!

    Svar: Du kommer nog också dit en dag Olivia, lita på oss!
    Charlotte & Caroline Berggren

    2013-01-03 | 22:12:08
    Bloggadress: http://skvallerbook.blogg.se
  • Emma säger:

    Hej hoppas ni kan svara på dessa frågor (vore grymt): eller hur är ni 15&17 gamla så vad händer med skolan då? Bor ni i Turkiet? Men är familj då? Va tkr dem om detta? Har ni killar? Vrf just Turkiet? Kram! Hoppas ni svarar 😄

    Svar: Hej Emma! Det stämmer, vi är 15 & 17 år gamla, och båda går i skolan på heltid, men under loven försöker vi att ha sparat ihop pengar så att vi kan åka ner och hälsa på vårt "tredje hemland". Det är egentligen vår mor som äger den, så hon följer oftast med oss dit ner! Vår mamma tycker självklart att det också är helt underbart där nere, och tänker kanske pensionera sig där senare i livet. Ingen av oss har killar för tillfället, vi har inte hittat den rätta än. Ärligt talat så finns det egentligen ingen precis anledning till varför det blev just Turkiet. Förutom allt härligt som vi nämnt i tidigare inlägg, så har vi alltid haft en så underbar tid när vi har varit där, så det finns numera en speciell dragningskraft ner dit! Hoppas du fick svar på dina frågor. Kramar!
    Charlotte & Caroline Berggren

    2013-01-03 | 22:24:47
  • Anna säger:

    Hej! Har aldrig tidigare funderat så mycket över Turkiet. Många av mina vänner har varit där men har aldrig riktigt fattat hur det verkligen är där. Nu efter att ha kollat er blogg verkar det underbart och jag vill gärna dit. Ytligare en punkt på rede listan. Själv har jag och min familj en lägenhet i Séte, Frankrike och vet hur det är när det känns som om man har två hemländer

    Svar: Hej Anna! Vad kul att du får lära dig lite nytt om Turkiet, enligt oss så är det verkligen ett land att besöka! Vad häftigt att ha en lägenhet i Frankrike, vi har aldrig varit där, så det vore roligt att få besöka!
    Charlotte & Caroline Berggren

    2013-01-03 | 23:17:22
    Bloggadress: http://Anjaaj.blogg.se
  • Frida säger:

    Tror också man kunde göra den turen på hotellet jag bodde på, men jag är inte säker

    Svar: Det stämmer nog Frida, de flesta hotellen anordnar olika utflykter i Alanya!
    Charlotte & Caroline Berggren

    2013-01-04 | 08:27:20
    Bloggadress: http://www.friwdas.blogg.se
  • frida säger:

    OHH Älskar turkiet, era lyckostar

    Svar: Vad härligt att det är fler än vi som älskar Turkiet! Hoppas du kommer dit snart igen!
    Charlotte & Caroline Berggren

    2013-01-04 | 15:59:34
    Bloggadress: http://twowworlds.blogg.se

Kommentera inlägget här: