swedishturks.blogg.se

Happy is he who says, "I am a Turk" - Atatürk

Prutning

Kategori: Allmänt

Tänkte ge några tips som är bra att veta när det kommer till prutning! 
Här är sex bra tips som gör att du blir en proffessionell prutare i framtiden!
 
1. När du hittat en vara du vill ha, se inte för intresserad ut. Säg inget till ägaren av varan att du rest över 5 kontinenter och sju hav i jakt på en precis sådan…
 
2. Innan du frågar vad varan kostar, bestäm själv hur mycket du kan tänka dig att ge för varan.
 
3. Låt ALLTID affärsägaren lägga det första budet. När han sagt sitt pris höjer du på ögonbrynen och ser chockad ut. När du ”hämtat” dig lägger du ett motbud som är minst hälften så lågt! Han/hon kommer sedan spela förolämpad, och fråga dig om du är galen. Låt dock inte detta skrämma dig, det är en del av "spelet".
 
4. Har du en kompis eller partner med dig ser du till att denne spelar med i ditt prutande, gärna genom att dra i din arm och visa att ni ska gå, samtidigt som han/hon påpekar att priset är för högt och inte värt det.
 
5. Om förhandlingarna om priset inte riktigt går din väg och du inte får det pris du vill ha, lämna butiken. Men gör det först när du börjar närma dig ett pris du kan tänka dig för varan. Gå sakta men säkert ifrån butiken, han/hon kommer då ropa ett slutgiltigt bud till dig som förhoppningsvis är ett pris du kan tänka dig. Skulle planen gå i baklås och han låter dig lämna butiken utan ett slutbud är det bara du återvänder lite senare. Det sista budet mellan er kommer fortfarande kvarstå.
 
6. Ha aldrig dåligt samvete för att du prutar. INGEN skulle någonsin sälja något till dig om dom går i förlust. 
 

Kommentarer

  • Danz säger:

    Bra att veta.
    fin blogg

    Svar: Tack så mycket! Vi diggar din blogg också!
    Charlotte & Caroline Berggren

    2013-01-09 | 19:06:47
    Bloggadress: http://Danz.blogg.se

Kommentera inlägget här: